Elindult a MUISZ online kampánya
2018. június 14., csütörtök
Ezt ne felejtsd otthon - mi van a profi utazók bőröndjében? címmel indított online kampányt a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Néhány utazási iroda tapasztalt és sokat látott munkatársa osztja meg a kampány keretében az olvasókkal, hogy mit vinnének magukkal egy távoli és ismeretlen országba - írja a turizmus.com

 

Az utasbiztosítás - az EU egészségkártya mellett is - nagyon fontos, hiszen az utóbbi csak az állami kórházakban nyújt alapellátáshoz fedezetet, ráadásul nem fizeti a tolmácsot sem, ha kórházba kerülünk külföldön. Az Európai Unión kívüli utazás esetében pedig – különösen akkor, ha még a kontinenst is elhagyjuk – elengedhetetlen a biztosítás, hiszen a legkisebb baleset vagy egy enyhébb, de orvosi ellátást igénylő sérülés is jelentős költségeket emészthet fel.

Nem feledkezhetünk el a gyógyszerekől, a saját gyógyszereken kívül a lázcsillapító, a fájdalomcsillapító, fertőtlenítő szer, hasi problémákra való szer, valamint kötszer és sebtapasz az alapfelszereltség része.

Elindulás előtt javasolt felaírni az illetékes külképviselet elérhetőségeit, szervezett utazások esetén az utaslevelek egyébként általában ezeket tartalmazzák.

Jól jöhet a felfújható nyakpárna, amely hosszú utazásnál segít az alvásban, később pedig akár ülőpárnának is használható.

Ugyancsak jól jöhet egy elektromos átalakító, elsősorban a tengeren túli utaknál.

A füldugó segít a pihenésben, akár utazás közben, akár este, a folyékony kézfertőtlenítő (kis úti kiszerelésben) és nedves kéztörlő jó szolgálatot tehet.

Mindenekelőtt az érvényes úti okmányok, a vízum - ha szükséges -, valamint az utazási iroda által kiállított részvételi jegyek és utaslevél. Mivel ezek nélkül nem utazhatunk, mindig elsőként tegyük be őket a táskánkba! Feltétlenül győződjünk meg arról is már az utazás tervezésekor és még egyszer az indulás előtt is, hogy visszautazáskor is érvényesek lesznek ezek a dokumentumok, és megfelelnek majd a helyi szabályoknak.

Forrás: Biztosítáási szemle

Ha külföldi síelést, utazást tervez, ne felejtse el megkötni utasbiztosítását: Eurorisk utasbiztosítások


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft